Maak kennis met...

Benieuwd naar de ervaringen van jongeren die bijvoorbeeld van een praktijkschool komen? In deze video’s stellen zij zich voor en laten ze zien wat hun kwaliteiten zijn.

Maak kennis met Wesley

Wesley van 17 laat in deze video zien dat hij het hoofd koel houdt als dat nodig is. En hij heeft nog veel meer kwaliteiten. Het enige wat hij nodig heeft is iemand die in hem gelooft en hem een kans geeft.

Maak kennis met Christian

Christian is 18 jaar en werkt liever met zijn handen dan dat-ie met zijn neus in de boeken zit. Hij heeft op dit moment een leuke baan in een hotel. Daar heeft hij het goed naar zijn zin, maar Christian heeft nog veel meer ambities. Bekijk de video om te zien welke dat zijn.

Maak kennis met Michael

Dit is Michael. Hij heeft een leuke baan gevonden nadat hij de praktijkschool heeft afgerond. Maar Michael is meer dan zijn cv. Hij heeft ook een hobby waarvoor je heel veel discipline moet hebben en dat zegt misschien nog wel meer over hem…

Maak kennis met Wesley (van Deurzen)

In deze video maken we kennis met Wesley, die wat werk betreft behoorlijk in de lift zit. Hij laat zien wat-ie zoal geleerd heeft op de praktijkschool. Dingen zoals lassen, houtbewerken en sleutelen. Na een stage heeft hij in een van deze vakgebieden een mooi contract gekregen. 

Meer zien? Bekijk de toekomstdromen en zoektocht naar werk van jongeren uit het praktijkonderwijs.

Jongeren uit het praktijkonderwijs gaan de confrontatie aan met zichzelf, door in gesprek te gaan met hun spiegelbeeld. Ze vertellen onbevangen over toekomstdromen en kwetsbare kanten van hun bestaan.


Hier vind je de videoportretten die het verhaal vertellen van (oud) leerlingen in hun zoektocht naar een volwaardige plek op de arbeidsmarkt.

Lerenomtewerken.nl is een initiatief van SBCM en Instituut Gak en in samenwerking met ‘Op naar de 100.000 banen!’, een project van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland

Naar boven