Aan het werk

Deze professionals werken met jongeren die op de praktijkschool zitten of er net vandaan komen. Stuk voor stuk hebben ze goede ervaringen met het werken met gemotiveerde leerlingen of werknemers. Waarom? Bekijk het snel in de video’s.

Aan het werk bij Maarten

Maarten van der Vlist geeft gemotiveerde jongeren een kans bij Dok 4, waar ze worden opgeleid voor een baan in de techniek. Michael is één van die jongeren. In de video interviewt hij Maarten, die onder andere vertelt hoe belangrijk het is om als werkgever te kijken naar wat iemand wél kan.

 

 

Aan het werk bij Ivo

Wesley interviewt zijn stagebegeleider Ivo Faashen, die werkt op praktijkschool Wildveld. Ivo wil werkgevers al in een vroeg stadium laten kennismaken met hun doelgroep en heeft ook alvast een praktische tip voor ze…

Aan het werk bij Karlien

Jongeren van de praktijkschool leren door te doen, volgens Karlien Lenssen, transitiecoach bij Onderwijsgroep Buitengewoon. Ze wordt geïnterviewd door Sam, die onder andere aan Karlien vraagt hoe het nu echt is om met praktijkschooljongeren te werken. Tipje van de sluier: ze vindt het superleuk.

Aan het werk bij Folkert

Folkert Deenik is manager van Van der Valk-hotel Arnhem. Christian werkt er in de keuken, en vraagt zijn baas het hemd van het lijf. Bekijk onder andere waarom Folkert het een goed idee zou vinden als ieder bedrijf investeert in de opleiding van een jongere.

Meer zien?

Bekijk de serie ‘Uit het hart’, interviews met inclusief werkgevers!

Lerenomtewerken.nl is een initiatief van SBCM en Instituut Gak en in samenwerking met ‘Op naar de 100.000 banen!’, een project van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland

Naar boven